Ik durf het bijna niet te zeggen, maar wij vergeten zo vaak Ellie’s tanden te poetsen. Die eerste tanden zijn zo belangrijk.

De eerste tanden poetsen

Ik keek er ergens wel naar uit, naar die eerste tandjes. Ik wist dat we de tanden ergens rond de vierde maand kon verwachten. Uiteindelijk was ze zeven maanden oud toen die eerste tand er zonder problemen stond. Al snel volgden nummer twee, drie en vier. Super trots op die tandjes, maar niet gemakkelijk om die ook op foto te krijgen. 🙂

eerste tanden poetsen

Welke tandpasta en tandenborstel?

Ik had al research gedaan naar de perfecte tandenborstel en tandpasta. Natuurlijk kozen we ook hier voor de ecologische weg en kwamen uit bij Biggreensmile en hun groot assortiment van Jack & Jill.

De tandenborstel is biologisch afbreekbaar. Na gebruik breek je de borstelhaartje eraf en gooi je deze in de vuilbak. Het handvat kan je in de tuin begraven en het duurt ongeveer 90 dagen om af te breken. Leuk toch!

De tandpasta is zonder kleurstoffen, suiker, fluoride, SLS,  munt, BPA, bewaarmiddelen en helemaal veilig om in te slikken.

Hoe komt het dat we het elke avond vergeten?!?

Alles stond klaar om haar eerste tanden te poetsen. En vanaf die eerste tand zichtbaar was, begonnen we netjes met het poetsen.

Het is geen moeilijk taakje en toch vergeten we het nu bijna elke avond en ochtend weer. Vaak is ze ’s avonds van de ene moment op de andere doodmoe en moet alles snel gaan. Pyjama aan, slaapzak aan, een borst en zo snel mogelijk in bed. En s’ ochtends is het ook vaak snel klaarmaken om aan de dag te beginnen.

Waar zit het probleem? Het zit gewoon niet in ons ritme en daar moeten we dringend wat aan doen, want tandhygiëne is zo belangrijk. Ook bij die kleine tandjes is het super belangrijk om ze te poetsen. En ook om het in Ellie’s ritme te krijgen. Ze moet leren dat tandenpoetsen een deel is van het avond/ochtenritueel. Vanaf morgen beginnen we ermee. Vanaf de slaapzak aan is, eerst lange de badkamer om haar tanden te poetsen. En bij het opstaan het eerste wat we doen voor we aan de dag beginnen.

Wij geven een Jack & Jill cadeauset weg!

BigGreenSmile en ik geven een cadeauset twv 29,95€ weg aan één van jullie. Wat zit daar allemaal in?

eerste tanden poetsen
  • Spoel/opslag beker
  • Natuurlijke tandpasta
  • Bio tandenborstel
  • Silicone Tanden- en Tandenvleesborstel
  • Toiletzakje

Neem snel een kijkje op mijn Facebook pagina wat je hiervoor moet doen. (Lees goed de voorwaarden!)

Hebben jullie nog tips voor ons? Of hoe pakken jullie aan?
(of vergeten jullie het ook wel eens?)

X Jess

6 gedachten over “Vergeten we weer haar tanden te poetsen!”

  1. Die eerste tandjes zijn inderdaad zo fijn! Helaas heeft Tilde altijd wel een beetje last gehad bij het krijgen van haar andere tandjes. Rode billen, hangerig zijn en een snotneusje hoorden er telkens bij. Hier heeft het ook eventjes geduurd vooraleer we een “tandenpoetsritueel” kregen. Nu is onze kleine meid meestal bij mij in de badkamer als ik mij klaar maak. Zij gaat dan in de lavabo zitten en dan poetsen we samen onze tanden incl. gekke snoeten maken in de spiegel. Momenteel zitten we in de fase dat ze zelf haar tanden wilt poetsen en dat gaat niet altijd even vlot.
    Eline onlangs geplaatst…Wat aten we in oktober 2016 – maandmenuMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.