Deze week wordt het een super warme week. Naast een goede zonnebescherming is extra aandacht voor het drinken minstens even belangrijk tijdens deze dagen. Niet altijd gemakkelijk om kinderen aan het drinken te krijgen dus ik geef je enkele tips om je kinderen meer te doen drinken.

Tips om je kinderen meer te doen drinken

De hoeveelheden

  • 0-1 jaar: GEEN WATER.
    Als je borstvoeding geeft, blijf je op vraag voeden en probeer iets vaker aan te leggen.
    Als je flesvoeding geeft kan je een klein extra flesje geven of de hoeveelheden verdelen over de dag in kleinere flesjes, maar vaker aanbieden.
  • 1-3 jaar: 500ml bovenop melk
  • 3-6 jaar: 500ml – 1liter
  • 6-12 jaar: 1,5 liter

Tips om je kinderen meer te doen drinken

1. Een leuke drinkfles

Wij hebben enkele drinkflessen en wij wisselen af en toe eens af. Het is voor kinderen altijd leuk om eens uit een andere drinkfles te drinken. Zeker als ze deze zelf hebben mogen kiezen.

Ik heb gemerkt dat bij ons kinderen een ‘rietjes’beker of een (herbruikbaar) rietje in een flesje het beste werkt. De merken Blafr en Klean kanteen zijn momenteel onze favoriet.

2. Lekker water / lekker drankje

Dit kan ineens een leuke activiteit zijn deze zomer. Samen met je peuter/kleuter fruit snijden om in je water te doen. Wat wij ook wel eens doen, is koude thee maken. Super lekker en dat drinken ze hier graag.

In Albert Heijn en Kruidvat heb je ook diksap zonder suiker. Aanlengen met water en je hebt heerlijk sap. De meisjes krijgen dit af en toe.

Extra bonuspunten als je een tap gebruikt. Als ze zelf kunnen tappen, zullen ze zeker meer drinken.

3. Ijsjes

Ideaal weer om ijsjes te maken en te eten. Een lekkere smoothie of appelsap met stukjes fruit. En dan kunnen ze er wel meer dan één eten, toch?

Onze favoriete vormpjes zijn die van Nuby of Zoku. Ik ben vooral fan omdat ze niet te groot zijn, ideaal voor een kleine snack tussendoor.

Tips om je kinderen meer te doen drinken

Als je een baby hebt, is het ook leuk om een ijsje te maken van borstvoeding/flesvoeding.

4. Extra fruit

Als je aan de zomer denkt, denk ik bijvoorbeeld meteen aan watermeloen. Heerlijk. Geef extra fruit en zo komen ze ook aan extra vocht.

Ook hier kan je er een leuke activiteit van maken door een fruitsalade te maken of fruitsatés.

5. Vaste momenten

Ik merk op de dagen dat ik werk, dat kinderen sneller en meer drinken tijdens vaste momenten. Ik probeer die structuur ook thuis wat te behouden. Rond tien uur krijgen ze een fruitje met een beker drinken. om vier uur krijgen ze een snack met een beker drinken.

Aan tafel staat ook standaard een beker water of hun flesje waar ze altijd aan kunnen.

6. Geef zelf het goede voorbeeld

Misschien nog het belangrijkste en spreekt voor zich. Zien drinken, doet drinken. Elke keer ik mezelf een glas water inschenk staan de dames mee aan de koelkast. Een ideaal moment om hen ook een beker in te schenken.

Geniet van de heerlijke zomer <3

X Jess

Zomerklaar: een zonnehoedje
Voorkom een zwangerschapsmasker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.