Mijn derde trimester loert om de hoek en stilletjes aan wordt het tijd om enkele dingen in orde te brengen. Omdat het dit keer een geplande keizersnede zal worden, weet ik exact welke dag ik zal bevallen. Enerzijds maakt het dat heel gemakkelijk. Ik weet tegen welke dag ik alles zeker moet klaar hebben. Anderzijds maakt het dat ook heel spannend. Want ik weet exact wanneer ik mijn baby zal ontmoeten. Dus … wat moet er allemaal nog gebeuren?

To do derde trimester

Geboortekaartje kiezen

We waren hier al een beetje mee bezig, maar we gaan moeten beginnen beslissen zodat alles klaar staat. Ditmaal blijven in hetzelfde thema als bij Ellie & Oone. Dus qua kaartje en design was het gemakkelijk kiezen. Nonkel Sam maakte de vorige kaartjes en dit kaartje voor ons, dus we moeten niet heel veel zelf doen, want hij doet het meeste werk. Maar we moeten wel eens langs de drukker, papier kiezen, prijzen opvragen, design nakijken, ….

Leuk weetje, op Oone’s geboortekaartje staat een verkeerd geboortejaar. De dag dat we de kaartjes gingen ophalen, heb ik tranen met tuiten gehuild, maar nu is het een leuke anekdote en mopje in de familie. Dus design nakijken gaan we twintig keer doen om zeker te zijn.

Ik ben ergens wij blij met ons ‘vast’ design/thema want het aanbod aan geboortkaartjes is enorm gegroeid. Wilde je vroeger een uniek design moest je een ontwerper zoeken die dit voor jou zou maken. Maar tegenwoordig is het heel gemakkelijk om zelf je geboortekaartje te maken en ook uniek te blijven.

De babylijst / geboortelijst

Als eerste op onze agenda staat binnenkort de babylijst. Net zoals bij Ellie zullen we deze leggen bij Het land van ooit. De meeste grote items hebben we tweedehands kunnen overkopen van vrienden, dus gaat het enkel nog om essentiële dingen en leuke hebbedingetjes. En dan is Het land van ooit perfect. Een winkel vol toffe, mooie, hippie en duurzame merken.

Het land van ooit

Omdat het onze derde baby is, hebben we geen afspraak gemaakt en zullen we zelf rond wandelen en items kiezen om erop te zetten. Je kan altijd een medewerker aanspreken als je toch iets wil weten, dus het beste van twee werelden. Wil je hier graag meer van zien, volg me dan op Instagram, want daar neem ik jullie sowieso mee op pad.

Doopsuiker kiezen

Mezelf kennende zal dit verschuiven naar het moment dat het ineens dringend zal zijn. Ik heb enorm last van keuzestress, net zoals de eerste twee keer. We zullen sowieso de koffer als display gebruiken zoals bij de zussen, maar qua invulling heb ik totaal nog geen idee. Wanneer ‘moet’ de doopsuiker zeker klaar staan? 35 weken? Dus op zich heb ik nog best wat tijd.

Als ik ga kijken naar mijn oude Pinterest pagina, is mijn smaak helemaal veranderd. Dus het zal tijd worden voor een nieuwe Pinterest pagina. Laat ik daar dan mee beginnen. Ik zet de inspiratie pagina op mijn to do om te doen tegen week 33/34.

Een geboorteplan maken

Ook bij een keizersnede kan je een geboorteplan maken, zodat iedereen weet welke voorkeuren je hebt. Want ook bij een keizersnede kan jij wel wat bepalen. Bespreek dit zeker met je vroedvrouw en gynaecoloog. Zij weten welke opties er zijn.

Wil je zelf de navelstreng doorknippen? Gaat je partner dat doen? Wil je de baby aannemen? …. De afspraak om dit te overlopen met de anesthesist en de gynaecoloog ligt hier wel al vast. Ik moet enkel het plan nog schrijven. Hier moet ik even tijd voor nemen samen met Tars.

Hier kan je meer info vinden op een geboorteplan en een pdf met het voorbeeld van wat ik op Oone’s geboorteplan zette.

Een ziekenhuistas maken

HE-LE-MAAL als laatste is het mijn ziekenhuistas maken. Gelukkig heb ik de voorbeelden van de meisjes bijgehouden om te weten wat ik toen (8 jaar geleden!) allemaal meenam. De ziekenhuistas bij Ellie en de ziekhuistas bij Oone.

Ik ga zeker een geüpdatet versie maken van die artikels. Want ik zal deze keer andere dingen meenemen als toen. Elke keer weet je beter en beter wat je nodig hebt na een bevalling. Ook het verschil in seizoen zal veel bijdragen aan de inhoud van deze tas.

Er is waarschijnlijk zoveel meer dat ik nog moet doen, zoals de kleedjes eens allemaal wassen, de kinderwagen opfrissen, … Maar de grote lijnen staan op mijn to do lijstje. Dit visueel maken zorgt voor rust en zo kan ik stap voor stap vooruit.

X Jess

2 gedachten over “To do derde trimester”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.