Wij proberen hier thuis een mooie balans te zoeken tussen duurzame merken en gewone merken. Meestal doet de man des huizes hier de research. Hij kent alle manieren om na te gaan of een merk in aanmerking komt om een duurzaam of vegan merk te zijn. De Veja sneakers leerde ik zelf kennen via Instagram. Veja werd opgericht in 2004 maar voor mij werden ze twee jaar geleden ineens heel populair en dat is niet zomaar. Buiten dat ze vegan, fairtrade en eco zijn, zijn ze ook gewoon heel hip.

veja duurzame sneakers

Duurzaam merk

Veja’s worden geproduceerd in Brazilië en kopen hun katoen aan bij de kleine lokale boeren die zich toeleggen op biologische landbouw. Alles wordt zeer lokaal geoogst en gemaakt. Veja sluit ook jaarlijkse contracten af, zodat de boeren een eerlijke prijs krijgen. Wat dit merk ook fairtrade maakt. Ook hun rubber oogsten ze lokaal en met zorg voor de natuur.

Wil je zelf Veja opzoeken of een anders merk? Kan ik je richting de site van ‘Good on you‘ sturen. Zij ranken elk merk op een aantal punten om te zien of een merk duurzaam is. De reden waarom Veja niet excellent scoort is omdat ze nog leer gebruiken, maar als je dit gaat bekijken op de site geven ze zelf aan dat 1/3 schoenen volledig vegan is en dat ze hieraan werken. (meer info). Ze maken ook gebruik van tilapia-visleer, dit is leer dat is gemaakt van de huiden van zoetwatervissen. Meestal worden deze weggegooid, dus maakte Veja van een afvalproduct een luxe materiaal.

Stijl

Ik heb het hier vooral over sneakers voor dames, maar ze hebben ook een super toffe kindercollectie. Dankzij de brede designs is er voor iedereen wel iets te vinden. Ik vind het zalig dat je Veja’s kan dragen onder een broek en rok/jurk waardoor ze gemakkelijk te stylen zijn. Ik kijk al uit naar de zomer, dat we weer massaal sneakers kunnen dragen.

X Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.