Nu ik bekend heb gemaakt dat ik zwanger ben, kan ik wat dingen met jullie delen. Twee jaar geleden was ik ook tijdens de zomer zwanger,  een periode dat je extra moet opletten in de zon en is zonnebescherming niet onbelangrijk.

Zwangerschapsmasker

Je moet extra opletten voor een zwangerschapsmasker. Tijdens je zwangerschap maak je extra pigment aan door de hormonale schommelingen. Daardoor kunnen er in je gezicht bruine (pigment) vlekken ontstaan.

Ik moet je niet vertellen dat ik daar best bang voor ben en dus extra voorzichtig ben. Het is niet schadelijk, maar niet echt mooi in je gezicht. Beter voorkomen dan genezen toch?

Avène zonnecrème

Het beste wat je kan doen is je regelmatig insmeren met een hoge factor, liefst factor 50. Aangezien ik tegenwoordig voor Ellie naar natuurlijke producten op zoek ben, wilde ik voor mezelf ook een zonnecrème zonder schadelijke stoffen. En die vond ik bij Viata.

Zo kwam ik uit bij Avène. Een product zonder parfum, parabenen en schadelijke stoffen. En niet onbelangrijk, een factor 50. Deze lijn is speciaal gemaakt voor een gevoelige huid en beschermt gevoelige zones zoals je gezicht en littekens. Het fijne is ook, dat Ellie deze zonder problemen mee kan gebruiken.

Voor zo’n hoge factor te zijn, best een lopende zonnecrème. Normaal heb je een dikke crème die je amper uitgesmeerd krijgt en dat is hier niet het geval. Hij voelt na het insmeren ook niet vettig aan en is ook volledig geurloos zoals ze beloven.

Dus dames (zwanger of niet) vergeet ook jezelf niet in te smeren en wees niet bang van die factor 50!

X Jess

.

5 gedachten over “Avène Zonnebescherming | Voorkom een zwangerschapsmasker”

  1. Wij gebruiken ook Avene, is 1 van de weinige waar Laura en ik tegen kunnen. Ik heb nu de oranje “kids” spuitbus voor ons beiden, maar deze tubes zien er ook wel handig uit. Misschien zo eentje bij gaan halen want zonnecrème gaat snel op met n baby in huis!

    Ik had trouwens van Avene vorig jaar (ook zwanger) een mini-tube in mijn handtas, handig formaat en ook factor 50! (Nu heb ik eentje van La Roche)

  2. Ik was tijdens mijn vorige zwangerschap ook heel hard aan het opletten om een zwangerschapsmasker te voorkomen. Ik heb hier geen
    speciale crèmes voor gebruikt, enkel een goede zonnecrème. De producten van Avene zijn super! Goede tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.