Toen ik zwanger was ging ik op zoek naar blogs waar mama’s de inhoud van hun luiertas lieten zien. Op die manier had ik een goed beeld wat ik nodig zou hebben als het mijn beurt was. Nu laat ik jullie zien wat er in mijn luiertas zit. Misschien dat ik daar iemand mee kan helpen, maar misschien ook gewoon leuk om te lezen.

Ik koos voor een luiertas van Kitsch Kitchen. Ik heb weken gedebatteerd of ik een nieuwe zou kopen, want ik had hier ook een cowboy bag staan die ik gebruikte als handtas. Die kon dus perfect dienst doen als luiertas. Ik wilde eigenlijk een tas die ook leeg redelijk stevig bleef staan en dit was niet het geval met de cowboy bag. Ik denk dat mijn schoonmoeder het getwijfel niet meer aankon en ik kreeg hem cadeau van haar.

IMG_7735

Een kleine nota, ik ben nog maar 3 maanden mama dus ik zeul waarschijnlijk veel te veel mee. 🙂 Als ik een kleine trip maak, neem ik natuurlijk enkel luiers, doekjes, één tetradoek en eventueel een extra outfit mee.

Groot middenvak

IMG_7733

Van links naar rechts (of toch ongeveer):
Een luiermatje (Nobodinoz), altijd handig om je baby proper te kunnen neer leggen.
– 
Een case voor vochtige doekjes. Ik ben niet helemaal tevreden van deze case. Hij is niet waterdicht en het vocht loop eruit waardoor heel mijn tas soms nat is. Je kan evengoed het pakje zo meenemen. Case: Oxo Tot. Vochtige doekjes: Water Wipes.
 Speeltjes voor onderweg of bij bezoek. Favorieten nu zijn deze rammelaar van Sebra en de bijring van Grimm’s.
– 
Luiers en zakjes om vuile luiers eventueel terug mee te nemen. Er is niet altijd een vuilbak in de buurt en je wil geen stinkende luier in je tas hebben. Het luierzakje maakte mijn schoonmoeder met tafelzeil van Kitsch Kitchen.
Een extra outfit, van sokken tot slab (Nobodinoz). Ongelukjes zijn snel gebeurd.
Tetradoeken, ik heb er altijd 3 bij. Voor een lange dag durf ik er zelfs meer mee te nemen. Ellie spuugt best veel, dus deze zijn altijd handig.
Mijn portemonnee.

Links vooraan

IMG_7731

In dit zakje zitten vooral spullen voor mezelf.
Antibacteriële zeep. Want er is niet altijd een kraantje om je handen te wassen na het verschonen.
Vitaminen.
Tic tac snoepjes.
Make-up: spiegel, wimperkruller en mascara. Mascara doe ik altijd in de auto of onderweg.
Gsm. Op dat moment gebruikte ik mijn gsm op foto’s te nemen, maar normaal zou ik hem mee in dit zakje steken.

Rechts vooraan

IMG_7730

Een washandje en zeep (Naïf). Zoals ik al eerder zei Ellie spuugt veel en ongelukjes zijn snel gebeurd. Als we bij familie op bezoek zijn, was ik haar liever even grondig dan haar te wassen met een vochtig doekje.
– Tepelcréme (Medela). Ik heb hem niet meer zo hard nodig als in het begin, maar het kan geen kwaad om hem bij te hebben.
Billenzalf. Ik heb een potje (Sudocrem) en een tube (Naïf) mee. Beide klein en gemakkelijk mee te nemen. Tester formaten zijn niet handig om thuis te gebruiken.
Fysiologisch water. Ellie is een tijdje heel verkouden geweest en moesten we haar neus spoelen voor het voeden.
Een reservetutje. Dit is absoluut niet haar favoriete tut, maar daardoor kan het geen kwaad dat hij hier standaard in blijft zitten. Hij zit hier enkel voor noodgevallen.
– Borstkompressen (Kruidvat). Zonder deze compressen zou ik best voor mezelf ook een outfit of drie moeten voorzien. Mijn borsten zijn absoluut nog niet zindelijk.
Een hydro stick  (Mustela). Het is koud buiten en haar huid is snel droog dus ik probeer haar huid goed te hydrateren.

Zó! Als er minstens één mama is die ik kan helpen deze inside info, dan is mijn missie geslaagd.

Vind jij dat er nog iets ontbreekt in mijn tas of is er iets dat er absoluut niet in hoort? Let me know!

X Jess

Lees meer: Ziekenhuistas baby één & Ziekenhuistas baby twee

8 gedachten over “Wat zit er in mijn luiertas?”

  1. Hey Jessica!!

    Leuk dat we mee in je luiertas mogen snollen!! 🙂 Ik heb er bij mij een klein potje inzitten met wat kokosolie. Is ideaal als billenzalf en 100% natuurlijk! 🙂 Liefs van mij en Lou <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.