Aaaargh, wij kochten een huis. Ik kan het soms nog niet geloven omdat het allemaal zo snel is gegaan. We waren zelfs helemaal niet op zoek. Maar als het perfecte huisje op het perfecte moment voorbij komt, kan je niet anders dan de sprong maken. Voor we erin kunnen gaan we hier en daar nog wel wat werken doen.

Ready, set, go!

Schilderen

Ik denk zowat het meest gehate taakje, maar we willen graag alles in één kleur schilderen. Wij zijn van die mensen die ervan houden dat alles wit, licht en strak is. Dat willen we dus in het huis behouden.

wij kochten een huis

Ik hoop dat we op vrienden en familie kunnen rekenen om mee te komen schilderen, anders zal het huis misschien maar half geschilderd zijn. Aangezien de deuren van ons appartement na vier jaar nog niet geschilderd zijn (dikke knipoog hé lieverd).

Er zijn wel een aantal hele donkere muren, dus als iemand een tip heeft om die snel wit te krijgen? Shoot!

Led verlichting kopen

Ik moet eerlijk toegeven dat ik er zelf heel weinig van ken, maar toen we in ons appartement kwamen wonen stond Tars erop dat alles Led verlichting was. Natuurlijk weet ik wel dat Led verlichting veel zuiniger is en langer meegaat, dus ik laat hem maar doen. Soms moet je je man gewoon laten doen. Voor we erin gaan moeten we dus nog led lampen kopen. #milieuvriendelijk

Een nieuwe keuken

Vier jaar geleden kochten wij een nieuwbouw appartement waar we nog alles zelf in moesten doen. Wij plaatsten hier een keuken van IKEA. Ik weet dat heel veel mensen denken dat de keukens van IKEA niet zo deftig zijn, maar wij zijn daar zo tevreden van.

wij kochten een huis

In het nieuwe huis willen we een gelijkaardige keuken. We hebben hier en daar al wat keukeninspiratie opgedaan en ik maakte ook een bord op Pinterest om de nieuwe ideeën te verzamelen. (Die volg je hier)

In het nieuwe huis missen we vooral wat opbergruimte en willen we de ruimte optimaal benutten door keukenkasten te plaatsen van de vloer tot het plafond. Ook kiezen we terug voor een volledig witte keuken, ook al verklaren de mensen ons gek met twee kleine kinderen. 😉

wij kochten een huis

De tuin

We willen graag de tuin helemaal onder handen nemen. Dit zal wel een werkje zijn voor de lente/zomer, maar toch ook ergens bovenaan ons to-do lijstje. Misschien dat de tuin wel doorslaggevend was om het huis te kopen. Het is helemaal geen grote tuin, maar ik droom al zo lang van een tuintje. 

Lijkt me heerlijk dat de kinderen buiten kunnen spelen terwijl ik aan het koken ben of in de zomer een boekje lees. Aan ons appartement hebben wij achteraan een groot dakterras, maar ik durfde ze daar nooit alleen laten spelen. Ze zou er maar eens over moeten klimmen, ik wil er niet aan denken.

wij kochten een huis

Bij het bezoeken van het huis wilde Ellie ook meteen buiten gaan spelen, exact waarom wij een tuin wilden.

Ondanks de werken kijk ik er wel naar uit om te verhuizen. Ik ga ons eerste ‘huisje’ als gezin missen, maar we wisten dat we hier zouden kunne blijven wonen met twee kinderen.
Zou er interesse zijn in voor & na foto’s van de keuken, schilderwerken, tuin, …

X Jess

 

8 gedachten over “Wij kochten een huis!”

 1. Leuk en gefeliciteerd met jullie nieuwe huis.
  Fijn een eengezinswoning met tuin voor de kinderen.
  Maar ook voor jullie om te kunnen barbequen in de zomer.
  Veel succes met klussen etc…

  Xoxo

 2. Ben echt fier op je Jes..en ongelooflijk hoe je alles aanpakt..je doet dát goed. Veel geluk in je nieuwe huis en met je gezinneke..is leuk om te zien.grts danny

 3. Veel plezier in het nieuwe huis! Hier ook interesse in de voor en na foto’s ?
  Investeren in kwaliteitsvolle verf is heel belangrijk, wij hebben al ondervonden dat goedkope verf echt véél minder goed dekt.
  We hebben trouwens ook een volledig witte keuken (en een dochtertje) en dat valt echt supergoed mee!

 4. Oh proficiat! Blijf je in je huidige buurt?Hopelijk vind je genoeg hulp, wij zijn verhuisd onder ons 2 (met 1x mijn papa en de aanhangwagen en 1x zijn papa met aanhangwagen) en dat allemaal vlak na mijn bevalling. Er is niets geschilderd kunnen worden, want het was veel te warm deze zomer, en nu zitten we hier en zal het er ook niet direct van komen vrees ik. Helaas….

  Maar wij hebben ook een witte Ikea-keuken, van +20jaar oud zelfs! Helemaal niets mis mee! Ik ben wel benieuwd naar je foto’s;delen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.