Voor wie ons volgt op Instagram, weet dat wij deze zomer zijn verhuisd. Maar ik vergeet soms dat niet iedereen op de blog ons ook volgt op Instagram. Dus het werd tijd, dat ik jullie ook op de hoogte bracht. Bij deze ‘Wij zijn verhuisd’ – WEERAL. Ik heb Tars moeten beloven dat ik nooit meer wil verhuizen. Ik hou ervan om te verhuizen, hij haat het 😉 .

Naar waar en waarom?

Nog niet zo lang geleden kochten wij ons vorig huis (eind 2018). Ik nam jullie mee tijdens de verbouwing (deel 1 & deel 2) en het inrichten van de keuken, het toilet en onze eethoek. En als volgende op de agenda stond de badkamer. Dus we zaten nog vol plannen en wilden helemaal nog niet verhuizen.

Met het starten van mijn zaak (studio mama) en dicht op elkaar te leven tijdens de corona periode werd snel duidelijk dat dit huis echt te klein is voor ons gezin. Twee thuiswerkende ouders, twee kinderen in een huisje met twee slaapkamers. Niet genoeg plek. We hadden onderling afgesproken dat we stilletjes aan gingen uitkijken naar iets nieuw en groter. We gaven onszelf drie jaar, we dachten dat tegen die tijd Ellie misschien wel alleen zou willen slapen (dan zou ze 9-10 jaar zijn).

Om te weten wat je wel en niet wil, moet je huizen gaan bekijken. Tars zijn papa is architect, dus na elk huisbezoek polsten we altijd even bij hem of we ‘goed’ zouden kopen. Waardoor hij op de hoogte was van onze verre toekomst plannen.

*ff sidenote voor we verder gaan. Het ouderlijke huis van Tars werd getekend door zijn papa en gebouwd door zijn beide ouders. De ouders zijn later gescheiden en de papa is hier blijven wonen (en werken). De laatste jaren werd zijn huis enkel nog in het weekend gebruikt door de jongste van de hoop als slaapplek na een feestje. Voor de rest woonde of werkte niemand meer in dit huis.

Er kwam nog een keer ter sprake of wij zijn huis niet mochten kopen, zo zou het in de familie blijven en wij konden de ruimte gebruiken. We hadden dit in 2018 voor we ons vorig huis kochten ook al eens gevraagd, maar toen stond hij daar nog niet voor open. Nu (2021) zag het duidelijk wel zitten en in snel tempo werd alles in orde gebracht om ons huidig (ouderlijke huis van Tars) huis te kopen. De knoop werd doorgehakt in februari 2021 en 1 juli 2021 zijn we verhuisd. We hebben veel geluk gehad met de huizenmarkt na/tijdens corona. We hebben ons huis snel en met winst kunnen verkopen, waardoor we dit huis hebben kunnen kopen. Zonder die winst hadden we dit huis nooit kunnen kopen.

We wonen nog altijd in boom en niet ver van de school, de schorre en onze oude buurt.

Kleine verbouwingen

Doordat het huis een beetje was blijven stilstaan in de tijd, moesten we enkele dingen aanpassen voor we erin konden. Die aanpassingen zouden er ook voor zorgen dat het huis meer eigen zou voelen. Een stempel drukken op een huis is voor mij heel belangrijk.

Als eerste hebben we op de eerste verdieping en de bureau laminaat gelegd. Dit was overal nog de originele gegoten beton en dat voelde best koud aan. De laminaat zorgde ervoor dat alles meteen een warm gevoel gaf. En wie al onze verbouwingen volgde, weet ook dat wij houden van een ‘houten’ vloer. Laminaat is één van de snelste manieren om een ruimte een volledig andere look te geven. En tegenwoordig moet dat helemaal niet duur zijn.

Niet veel later brak ik mijn voet en deed Tars alles alleen met de hulp van vrienden en familie.

In de bureau (vroeger de slaapkamer en werkruimte van de papa) hebben we nadat de schilders hun werk gedaan hadden een lange wand met kasten gemaakt voor de stock die ik nodig heb voor Studio Mama. Nadien moesten we enkel nog de bureaus installeren! Ook met een gebroken voet vond ik dit een heel tof werkje, want dat maakte ineens alles heel echt. Ik ging van werken op een zolder naast mijn bed naar een volledige ruimte dat optimaal was ingericht voor Studio Mama (die ik wel moet delen met Tars hoor, niet alles is voor mij alleen). De grote ruimte kwam ook al goed van pas tijdens de quarantaine periodes van de kinderen. Ze kunnen op de grond spelen of mee aan een bureau komen zitten zonder dat we last hebben van elkaars aanwezigheid (dank u noise cancelling headphones).

Ook in de bijkeuken en keuken hebben we kleine aanpassingen gedaan om al te kunnen starten. In de bijkeuken hebben we ingebouwde kasten (method van IKEA) gezet met daarin een grote koelkast en diepvriezer. In de oude keuken stond enkel een kleine koelkast zonder diepvriezer, niet echt ideaal voor een gezin van vier. Ook de oven en vaatwasser werden vervangen door nieuwe apparaten. De keuken is nog ver van klaar, maar daar meer over bij de toekomst plannen.

Doordat ik mijn voet brak, werden de schilderplannen voor de slaapkamers verzet. In November was ik deftig te been om beide kamers te schilderen. Ik begon met onze kamer. Ik koos om een accentmuur half te schilderen in een prachtige roze. Eigenlijk was de meisjes hun kamer nog deftig genoeg om een aantal jaar verder te kunnen, maar het is natuurlijk niet eerlijk wanneer mama en papa een nieuwe kleur op de muur krijgen en zij niet. Dus een week later trok ik met hen naar de winkel en kozen ze zelf de verf voor hun accent muur. Gelukkig kozen ze geen fel roze, maar dicht prachtige zachte blauw. (Meer foto’s op Instagram)

De toekomstplannen

Zoals jullie gewend zijn van mij, neem ik jullie mee in alle plannen die we hebben voor ons huis en gezin. In de toekomst kunnen jullie je nog verwachten aan een aantal werken in ons nieuwe huis.

  • Een nieuwe douche: De douche is ondertussen ook 25 jaar oud en dringend aan vervaging toe. We zijn wat aan het rond kijken, maar het werkje schrikt ons een beetje af. Wel het eenvoudigste op de lijst!
  • Een nieuw aanrecht met een wasbak en vuur. Toen de keuken voor het eerst werd gezet, hadden ze nog geen afwasmachine, dus moest de wasbak groot genoeg zijn om te wassen, spoelen en drogen. Dus dat neemt best veel plek in op het aanrecht. Nu we een afwasmachine hebben, hebben we zo’n grote wasbak niet meer nodig. En ook het vuur kan ecologischer en efficiënter.
  • Zonnepanelen: Sinds kort hebben wij een elektrische wagen en zou het voordelig zijn om zelf zonnepanelen en een batterij te voorzien.
  • Nieuwe ramen: Best een grote investering, maar ze zal ooit moeten gebeuren.
  • Woonkamer en keuken schilderen: Wij hebben een heel hoge plafond in de woonkamer, dus niet even snel snel zelf geschilderd. We zijn er nog niet uit of we een stelling huren en het zelf gaan doen of terug de hulp inschakelen van professionele schilders.

Zoals je kan zien zitten we weer vol plannen en kijken we er naar uit om van dit huis, volledig onze thuis te maken?

X Jess

Eén gedachte over “Wij zijn verhuisd! En nu voor de laatste keer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.