Dit bericht stond al even ingepland, maar na het vorige bericht over melamine en bamboe bleven we toch met een aantal vragen zitten. Het voelde niet goed om dit bericht dan zomaar online te gooien. Wij mailden onze vragen naar die heerlijke dames van Mammies & Pappies. Zij namen de tijd en moeite om contact op te nemen met de leverancier. Die kon hen vertellen dat er 6% melamine zit in hun setje.  

Ik wil absoluut niet díe overbezorgde moeder zijn, maar onder het motto ‘beter voorkomen dan  genezen’ zijn we er toch wat voorzichtig mee. Je zal ons dus bijvoorbeeld geen warme soep zien gieten in het kommetje. Omdat we beslist hebben dat we het setje – weliswaar voorzichtig – toch zullen gebruiken deed ik een leuke test met de witte lepels van bamboe.

 

 

Bamboe en bekende vlekkenmakers?

Toen ik het setje ging ophalen bij Mammies & Pappies wilde ik er graag een set lepels bij kopen. Ik kon kiezen tussen de gekleurde en de witte. Al snel stelde ik de vraag of de bekende vlekkenmakers kleur achterlaten op de witte lepels. Daar konden ze geen antwoord op geven. Ik kocht de gekleurde set en mocht een witte set mee naar huis nemen om eens te testen. Dat laat ik mij geen twee keer zeggen.

Melamine of niet, bij het thuis komen vulde ik meteen vier potjes met lekkers.

In de potjes zit:

Spinazie – Wortel – Rode biet – spaghettisaus

IMG_9103

24 uur later waste ik de lepels met de hand af en dit is het resultaat.

IMG_9117

 

IMG_9120
De enige lepel die enige verkleuring heeft is degene die in de rode biet zat. Enkel aan de zijkant zie je een rode verkleuring. Waarschijnlijk is de zijkant iets poreuzer dan de lepel zelf.

Natuurlijk heb ik dit maar eenmalig 24h getest. Geen idee hoe deze lepels er zullen uitzien na lang gebruik. Ik hou jullie zeker op de hoogte moesten ze nog verder verkleuren.

X Jess

8 gedachten over “Witte bamboe lepels vlekkentest”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.