Met het nieuwe jaar om de hoek, is het misschien ook het ideale moment om eens te bekijken hoe het gaat met mijn eetgewoontes en mijn gewicht. Ondertussen ben ik vier maanden bezig met WW en intermittent fasting. Heb ik het volgehouden? Ben ik veel kilo’s kwijt? …

WW en intermittent fasting

Heb ik het volgehouden?

Ja en nee. Met het vasten heb ik geen enkel probleem. Het gaat best vanzelf en er is ook ruimte om af en toe eens te ‘zondigen’. Er zijn zelfs sites die aanraden om af en toe eens het vasten te doorbreken om je lichaam eens ‘wakker te schudden’. Met de feestdagen heb ik bewust even niet gelet op mijn uren, want anders is er niet veel feest aan. Voor de rest heb ik mij er bijna altijd aan gehouden.

WW vond ik dan weer iets moeilijker. In het begin duidde ik alles netjes aan in de app. Het gaat super vlot, dus daar ligt zeker niet het probleem. Na een tijdje dacht ik te weten hoeveel ik at en dat ik dus niets meer hoefde in te vullen. Natuurlijk ga je dan onbewust terug meer eten. Want het invullen helpt je ook bewust worden van wat je allemaal in je mond steekt. Dus ik had af en toe een schop onder mijn gat nodig om terug strikter te eten.

WW en intermittent fasting?

Rond eind november viel het afvallen stil. Op dat moment stond er -4kg op de teller. Op de facebook groep van IF vroeg ik om raad en zij raadden mij aan om tijdens de uren dat je mag eten, niet je Kcal inname te beperken. Dat zou zijn omdat je lichaam in ‘lock down’ gaat. Je lichaam gaat alles wat er binnen komt ophouden omdat er eigenlijk te weinig binnen komt. (Er zijn ook veel mensen dat de ‘lock down’ bullshit vinden hoor. Tars bijvoorbeeld gelooft hier niets van.) Dus wil ik in januari proberen om een deel van WW mee te nemen, maar ook te proberen om echt aan mijn aanbevolen Kcal te geraken door gezond te eten. En dat pas niet altijd binnen de punten van WW.

Weet je? Probeer het gewoon zelf even. Voor Tessa werkt het bijvoorbeeld wel heel goed. Zoek uit wat het beste werkt voor jou lichaam, schema, … . Want beide methodes zijn perfect om een nieuwe levensstijl te integreren. Ik moet nu gewoon even uitzoeken of het beter gaat zonder mij strikt te houden aan de WW punten.

Gewicht verloren?

Nog steeds is er (maar) vier kilo eraf, maar ik heb me ook gemeten en daar zijn de resultaten wel duidelijker. Ik ben blij dat ik ook gemeten heb, want ik zou anders ontmoedigd zijn geweest door de weegschaal. Nochtans krijg ik best veel complimenten dat ik duidelijk al wat gewicht verloor.

Nu zit ik aan -2 cm aan mijn bil, -6 cm (!) aan mijn taille, -3 cm aan mijn buik en zelfs enkele centimeters aan mijn onderbenen.

Ik denk ook dat ik wat strakker werd door de wekelijkse Zumba, die nu ook tijdens de vakantie even stil ligt.

Conclusie voor 2020

Na de feestdagen start ik terug met IF en probeer de porties en gezonde gewoontes van WW aan te houden, maar ik moet mijn Kcal inname rond de 1000-1200 houden. Waar ik niet altijd aan kwam als ik binnen de punten van WW bleef, maar de leidraad blijft wel het WW programma.

Ik hoop binnenkort meer resultaten te hebben! Ik vond het alvast geen moeilijke periode en ik heb er zin in om er terug in te vliegen.

Tot in het nieuwe jaar!

X Jess

3 gedachten over “WW en intermittent fasting | 4 maanden later”

  1. Calorie inname van 1000-1200? Hoe kwam je aan dat getal? Lijkt mij zo enorm weinig?
    En is WW dan nog minder? Of begrijp ik het helemaal fout? 😀

    1. Dat is een richtlijn die ik kreeg van de facebook groep over vasten. En met WW kwam ik daar vaak niet aan. Ontbijt deed ik al niet. Middag soep of salade met kip en dan avondeten een gewone maaltijd dat zat ik binnen mijn punten, maar dat is eigenlijk niet zoveel kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.