Week 37, het kan alle momenten gaan gebeuren of we moeten nog drie weken wachten. Spannend! Tijd om mijn ziekenhuistas te maken.

Ziekenhuistas

Mijn ziekenhuistas

Het zit nog niet in een tas, maar alles ligt klaar om naar het ziekenhuis te vertrekken moest het nodig zijn. De inhoud verschilt van ziekenhuis tot ziekenhuis heb ik al gemerkt. Wat mijn ziekenhuis voorziet: luiers, verzorgingsproducten voor de baby, kraamverband en borstcompressen.

Ik laat jullie zien wat ik allemaal meeneem. Items met een enkele ster, zijn items die op de lijst staan en items met een dubbele ster, zijn items die ik denk nodig te hebben. Moesten er dingen zijn die jij wel handig vond, mag je me het altijd laten weten. We kunnen elkaar maar helpen.

Spullen voor mezelf:

Ziekenhuistas

* Twee handdoeken
* Een toilettas, die last minute zal gevuld worden. Dat lijstje ligt klaar zodat het vriendje deze eventueel kan vullen zonder iets te vergeten.
* * Een kamerjas
* Twee borstvoedingstopjes van H&M
* Twee gewone topjes
* Een comfortabele broek, in dit geval een pyjamabroek
* Ondergoed voor mezelf en het vriendje
(* De outfit om in naar huis te gaan, zal last minute worden ingepakt omdat ik eigenlijk geen idee heb.)

Kleding voor de baby:

Ziekenhuistas

* Twee rompertjes met korte mouwen
* Vier rompertjes met lage mouwen
* Drie broeken (voor bij die rompertjes met lange mouwen?)
* Vier mutsen
* Eén pyjama. Het is al een hel geweest om pyjama’s in de kleinste maat te vinden met voetjes aan. Misschien wachten op de herfstcollectie? Overal vind je rompertje met lange mouwen, t-shirts met lange mouwen, maar geen pakjes.
* Eerste outfit
* Sokjes en krabwantjes
** Berenpakje om in naar huis te gaan

Andere spullen:

Ziekenhuistas

* Babyhanddoek (er moest ook een washandje bij, maar ik heb nog geen zachte, die staan op de babylijst)
** Een knuffeltje
** De camera, opgeladen en een SD-kaartje met genoeg vrij geheugen
** Twee linnen zakken voor de vuile was
** Dekentje
** Tepelcreme
** Druivensuiker
** Tetradoek
** Twee spuugdoekjes
* Vochtige doekjes

Last minute inpakken:

** Laptop en oplader
** Gsm en oplader
** Zwangerschapsboekje

Later zal de kersverse papa de maxi-cosi en de suikerbonen gaan halen thuis.

Ontbreekt jouw holy grail op deze lijst, laat het mij dan weten.

X Jess

Lees meer:

Ziekenhuistas 2.0: Bij een tweede baby
Wat zit er in mijn luiertas

10 gedachten over “Mijn ziekenhuistas”

  1. Ik had ook een ‘oude’ shirt mee die ik aanhad tijdens de bevalling, en die ik meteen erna wegsmeet + een heleboel oude onderbroeken (stuk of 3 per dag). Het kraamverband houdt helaas niet alles tegen, als ik een lekje had ofzo smeet ik het onderbroek gelijk weg :). Een flesje water of fris zou ik ook meenemen. Voor de rest ziet je lijstje er erg compleet uit :). Veel succes!!

    1. Ik hoorde dat je een netbroekje krijgt om je kraamverband in te doen, maar misschien dan wat goedkope onderbroeken gaan halen in Zeeman. Merci!

  2. Normaal voorziet het ziekenhuis ook tetra’s (veel handiger dan een handdoek voor de baby). Er bestaan ook tetra washandjes 🙂 Amai die tepelcrème saved my life…. 🙂 Een tip: gebruik in het ziekenhuis de netbroekjes. Als ze u komen verzorgen knippen ze die kapot en moet je niet onpasselijk uit een onderbroek kruipen… Het ziet er niet uit, maar ik vond het persoonlijk aangenamer dan een gewone onderbroek om te dragen met het kraamverband. En nog een tip 🙂 Z Generation (in het Shopping is er ene) en de grote Carrefour winkels hebben pyjama’s in kleine maten met voetjes. Heb mij daar ook rot naar gezocht! Verder heb je geen mutsje nodig (enkel eerste dag), tenzij de baby zichzelf echt echt niet kan warmhouden. Ik kan ook aan niks anders denken… Oh ja, muntjes (voor een frisse adem als het bezoek komt) 🙂

    1. De handdoek en washandjes voor de baby stonden op de lijst om zelf mee te nemen. Vond ik ook al zo raar, omdat ik overal las dat die te hard zijn voor een baby de eerste weken. :s. Z generation was ik geweest, misschien niet goed gekeken dan.

  3. Ik heb het tshirt waarin ik ben bevallen trouwens bijgehouden (wel gewassen he). Zo’n leuk aandenken 🙂 En nu denk ik nog aan iets 🙂 Mij hadden ze gezegd dat je nog een banaan ofzo mocht eten als je de weeën aan het wegpuffen bent (voor zover je dan kan eten uiteraard). Toen de vroedvrouw die banaan zag werd ze kei boos, want dat mag dus niet he :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.