Ik ben al volop aan het dromen van de zomervakantie. Op de lijst staat een camping vakantie aan het Gardameer in Italië. Laten we zeggen dat ik al heel lang eens terug wil gaan. Voor corona gingen we heel vaak kamperen (met de kinderen), en dat zouden we graag terug oppikken. Afgelopen zomer deden we nog eens een test kampeertrip om te zien of het nog even leuk is met twee kinderen, en dat was het. We gaan alvast moeten reorganiseren en wat nieuw materiaal moeten aankopen, maar ik kijk er alvast naar uit.

Zomervakantie 2022 - Het Gardameer

Waarom kamperen?

Als ik eens rond hoor in mijn omgeving, staat een camping vakantie niet op iedereens lijstje als ideale vakantie. Ik zie het juist als volledige vrijheid, dicht bij de natuur zijn. Je hangt niet vast aan een locatie en uiteindelijk zijn die vakanties ook helemaal niet duur. Wat zeker ideaal was toen we net ons gezin hadden gestart.

De kinderen zijn momenteel ook groot genoeg om wat vrijer rond te lopen en dat zorgt voor heel veel rust en mogelijkheden. Zij vinden vriendjes en hebben de tijd van hun leven. Dat maakt dat wij terug wat tijd hebben om een deftig gesprek te houden of een boek te lezen.

Vaak staan dit soort campings ook op een plek waar heel veel te beleven valt, dus in dat geval ook echt een win-win. Ik hou net van de rust en niets doen, maar Tars wil wat zien en beleven. Liefst een goede loop of fiets route in de buurt.

Hoe ga je te werk?

Eerst ga je op zoek gaan naar een locatie. Waar wil je op vakantie gaan? Mijn voorkeur gaat uit naar een plek aan een meer, rivier of de zee, dat zorgt ervoor dat je kan beperken. Als een camping ook een zwembad heeft, is dat altijd fijn meegenomen. Meestal gaan we richting het zuiden om de zon op te zoeken. En dan is het bekijken wat je voorkeur heeft. Er zijn ook al momenten geweest dat we met de ogen dicht een plek aanduiden op de kaart.

Dit jaar was het niet zo moeilijk kiezen. Omdat we al een tijdje terug willen naar het Gardameer, zochten we naar een camping in Italië. Daar zijn heel veel opties, omdat het natuurlijk een populaire plek is door de locatie.

Materiaal

Eerlijk is eerlijk, we moeten nog heel wat uitzoeken. We willen graag, nu we weten dat we vaker zullen kamperen met het gezin, zorgen voor stevig en degelijk materiaal. En dat vraagt opzoekwerk. We hebben nog een aantal maanden om te uit te zoeken en jullie kennen me goed genoeg om te weten dat ik hier terug ben met een blog over de materialen als we zover zijn. Als jullie tips hebben (zeker qua slaapcomfort), dan mag je dit altijd delen.

Ik ga dan nog wat verder googelen.

Jess

Meer over vakanties:

Eén gedachte over “Zomervakantie 2022 – Het Gardameer”

  1. Prachtig is het daar……
    Er komt heel wat bij kijken….
    Leuk hoor het shoppen en plannen van alles…..

    Good luck en een fijne dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.