Je staat er soms van versteld hoe vaak baby’s door hun pamper lekken. En wees gerust, dit gebeurt hier zowel met wasbare luiers als wegwerpluiers.

Tip van de week: het verwijderen van vlekken van poep op lakens, kledij en luiers?
De beste vlekverwijderaar hiervoor is DE ZON. Gemakkelijk en gratis. Al is het soms wat wachten tot ze zin heeft om te schijnen.

Hoe?

Heel simpel. Ik heb altijd een emmer klaar staan met water. Als haar kleding vol hangt, dan steek ik het meteen in een emmer met water, op die manier gaan de meeste vlekken eruit na een wasbeurt. Als er nadien toch nog vlekken te zien zijn, hang ik ze nat buiten bij de eerste zonnestralen. Een uurtje buiten hangen en alles is terug schoon. Simpel? toch?

IMG_8592.JPG
Bovenste luier is gewassen en is binnen gedroogd. Onderste luier is gewassen en heeft een uurtje buiten in de zon gehangen. (Beide luiers zijn heel de winter gebruikt, zonder één keer in de zon te hangen)
IMG_8853
Dit was na een half uurtje zon, om maar even het verschil te laten zien. Op de pyjama zie je nog een beetje verkleuring, maar na nog een half uurtje was alles weg.

Dus: hang allemaal de vlekkerige kinderkleding in de zon in plaats van dure vlekverwijderaars te gebruiken! Ook nog eens lekker ecologisch.

X Jess

14 gedachten over “Het wonder dat zon heet”

 1. Doe ik ook altijd! Ik heb eigenlijk nog nooit lekken gehad met mijn wasbare luiers, maar de luiers zelf kunnen wel lichte vlekken vertonen na een winter. Al moet ik zeggen dat dat nog best meevalt!

  Zijn de vlekken er na het wassen niet helemaal uit, dan doet de zon wat ze moet doen! Witte was wordt ook weer witter, leuk meegenomen!

 2. Ik was direct na het lekken de vlek uit met afwasmiddel. Dit werkt (gek genoeg) perfect. Als ik even wacht (vb mevrouwtje lekt ’s morgens en ik kan het pas ’s avonds uitwassen) dan lukt het minder goed, en dan moet ik ook op de hulp van de zon rekenen. Maar, dankzij het afwasmiddel zijn de vlekken ook weg zonder zon!

   1. Via iemand die werkt bij VDB weet ik dat het best is om 1 à 2 x per maand (afhankelijk van hoeveel je wast) te wassen op 90 graden. Gewoon al om uw machien ne keer te ‘reinigen’ vanbinnen (zonder dat ge die pokkedure producten daarin moet gooien). En ik moet zeggen, ik merk wel verschil…. Misschien bestaat er een ecologischere oplossing voor, maar ik kookwas tetra’s waarmee ik snotneuzen en monden afkuis ook (en zakdoeken). Strijken werkt ook tegen die beestjes, maar daar ben ik vaak te lui voor 😉

    Propere lakens met een cup, hoera! 🙂 🙂
    Bibiane onlangs geplaatst…Sharing is caring #4: Instagram en YouTube editieMy Profile

    1. Hier ook onderbroeken, lakens, zakdoeken, handdoeken, … Gaan allemaal in de kookwas met een scheut sodakristallen.

     Dat van die zon wist ik (van horen zeggen), maar geloofde het eerlijk gezegd niet goed :p. Maar na het zien van je foto’s, WAUW. Oké, dit ga ik ook eens moeten doen met hun slabbetjes enzo 😀
     Ester onlangs geplaatst…Wij bezochten het dinopark in MiddelkerkeMy Profile

     1. Die sodakristallen mogen niet mee met de luiers. Voor de witte tetradoeken doe in het ook. Maakt het ook mooi wit.

 3. Pingback: De was in de droger of de was buiten hangen? | Esterdepret

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.