Net zoals bij Ellie vertel ik jullie graag hoe we erachter kwamen dat ik zwanger was. Gewoon ook leuk om later terug te lezen, want dit zijn de momenten die je half vergeet. Het moment dat je die positieve zwangerschapstest in je handen hebt.

Een tweede baby?

Zoals je hier kon lezen was ik er helemaal nog niet uit of ik wel een tweede baby wilde, voornamelijk een tweede bevalling. Mijn herstel heeft zo lang geduurd. Ik heb het eigenlijk nog altijd geen plaats kunnen geven. Wilde ik dat wel allemaal opnieuw doen? Ik werd bepaalde nachten echt angstig wakker als ik droomde van mijn eerste bevalling of droomde van een tweede bevalling. Niet ideaal om dan dromerig te denken aan een tweede baby, hoe schattig en lief ze ook zijn.

Ik maakte een afspraak met mijn gynaecoloog om alles nog eens door te nemen. Waar ging het fout, hoe kunnen die dingen voorkomen worden bij een volgende, … Maar mijn gynaecoloog had men dossier na maanden vragen nog steeds niet vast gehad.

Ondertussen was ik toch al wat bezig met het idee van een tweede baby. En zoals vele raadgevers mij zeiden, werd de wens groter dan de angst.

Ogen dicht en springen

We hadden beslist om er gewoon voor te gaan. Dat ik zo snel zwanger was van Ellie was puur toeval en we hadden nog wel even. Ik had nog tijd om nog een afspraak te maken en rustig te wennen aan het idee. Ik rekende erop om zwanger te zijn in de grote vakantie. Want ja Jessica, die dingen kan je plannen.

Een week na die beslissing kreeg ik men menstruatie, dus we hadden die maand de eisprong gemist (de eisprong vindt plaats twee weken voor de menstruatie).

De maand erop deden we gewoon ons ding ;-). Ik had al snel het gevoel dat ik zwanger was. Maar dat zat waarschijnlijk tussen mijn oren en uiteindelijk voelen die symptomen ongeveer hetzelfde als menstruatie klachten. Pijn in de onderbuik, krampjes, … Gelukkig heb je op dat moment een man in huis die je je af en toe met je voeten op de grond zet.

De zwangerschapstest

Net zoals bij Ellie kon ik niet wachten tot de dag dat ik normaal mijn menstruatie moest krijgen. Ik ben vooral niet ongeduldig hoor. Drie of vier dagen voor men menstruatie testte ik op zondag ochtend net voor ik de douche in wilde gaan (ook zoals bij Ellie, dan zit je niet zomaar te wachten en gaat de tijd sneller). Nog voor ik de douche in wilde gaan zag ik al duidelijk twee streepjes. Zo snel!!! De kruidvat zwangerschapstest is echt geweldig. Vol ongeloof en toch wat verwondert liet ik de test aan manlief zien.

zwangerschapstest

Super blij maar verrast dat het terug zo snel is gegaan. Meteen begon ik te rekenen voor wanneer ik ben uitgerekend. Een december baby, meteen vreesde ik dat hij/zij zal komen tijdens de feestdagen.

Stoppen met werken

Ik testte positief in de paasvakantie, dus ik wist niet goed wat ik moest doen. Als kleuterjuf moet je stoppen met werken als je niet immuun bent voor bepaalde ziektes.

Ik kon pas na de vakantie terecht bij de arbeidsgeneesheer, tot dan wist ik niet of ik terug kon gaan of moest stoppen. Dus vertel ik mijn directie en collega’s al dat ik zwanger ben, zodat ze naar een vervanger kunnen zoeken voor het geval dat. Of wacht ik tot na de vakantie en vertel ik het hen persoonlijk dinsdagochtend? Uiteindelijk in overleg met één collega toch gekozen om het hen via whats app te vertellen. Zo raar om na de vakantie niet terug te starten. Normaal ging ik ook vanaf 1 mei terug voltijds werken.

zwangerschapstest

Ondertussen hebben we twee echo’s achter de rug en weten we dat alles in orde is met de buikbaby. Vandaag ben ik 14 weken zwanger en de tijd gaat zo snel vooruit, het zal december zijn voor ik het weet. En de baby is uitgerekend voor Sinterklaas en gelukkig niet voor Kerstmis.

X Jess

16 gedachten over “Zwangerschapstest | Het streepje #2”

 1. Toen je je zwangerschap aankondigde moest ik meteen denken aan jouw bevalling. Weet dat je kan (proberen te) kiezen voor een droombevalling ipv een nachtmerrie!

  1. Er zijn ondertussen heel veel gesprekken geweest met men nieuwe gynaecoloog. Zal binnenkort mijn opties eens opsommen. Ook allemaal met eigen voor en nadelen.

 2. Hey,

  Mijn eerste bevalling was ook horror… heb lang geen tweede gewild. Sinds 2 maanden ligt er hier wel een kleine broer in het parkje. Dit na een ingeleide,droombevalling. Ik kreeg van gyn heel wat inspraak en dat zorgde er voor dat dat de mooiste dag van mijn leven was!

 3. Hier ook een eerste traumatische bevalling. Een angstige tweede zwangerschap, met als resultaat een droombevalling. Andere gynaecoloog, ander ziekenhuis, alles anders! De juiste mensen rondom jou verzamelen, en blijven praten over jouw angsten! Succes!

   1. Tja, waar moet ik beginnen 🙂 Gestart met gebroken vliezen (bleek een scheurtje te zijn), geen weeën, geen ontsluiting. (Verkeerde) inleiding, geen verandering. Te hoog geprikte epidurale waardoor ik bijna helemaal verlamd was terwijl ik nog geen pijn had, enkel omdat de anesthesist naar huis wou. Ten slotte keizersnede (1cm ontsluiting), waar ik het gevoel had dat ik aan het sterven was, omdat ik geen lucht binnenkreeg door de epidurale die te hoog zat. Geen baby bij mij gehad, terwijl alles oké was met mijn zoon. Geen skin-to-skin op de kamer. Partner werd naar huis gestuurd 2u na geboorte! Volgende dag moest ik uit bed zonder pijnmedicatie (infuus liep niet door). Niemand heeft ooit gevraagd hoe ik mij voelde, de dokters haalden hun schouders op toen ik vroeg wat er nu precies allemaal gebeurd was… En dat is nog maar de zeer korte versie..

    Erger dan wat jij hebt meegemaakt, wordt het niet! Het kan alleen maar beter! Ga ervoor! Zoek heel het internet af naar mogelijkheden, verzamel professionele mensen rondom jou en zorg voor jouw eigen droombevalling!

     1. Natuurlijk bevallen! (Aangezien er nooit een reden gevonden is voor de keizersnede)
      Met een fantastische partner en doula aan mijn zijde!

     2. Hier ook een Doula onder de arm genomen en ik ga er nu nog vanuit dat het een gewone bevalling zal worden. Fingers crossed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.