Als het weer slecht is, is een dagje zwemmen onze favoriete uitstap om te doen met of zonder onze dochter. Sinds een paar jaar kiezen we altijd voor een LAGO subtropisch zwembad omdat daar voor iedereen wat leuks te beleven valt. Normaal gaan we altijd in Lier in de Waterperels en bij gelegenheid gingen we ook al eens naar Rozebroeken in Gent. Deze zondag was het echt rotweer dus we trommelden wat vrienden op en trokken voor de verandering richting LAGO De Meerminnen in Beveren.

LAGO De Meerminnen

LAGO De Meerminnen

Plezier voor klein en groot

Meestal gaan we samen zwemmen met vrienden of familie. Zowel met als zonder de kinderen. De kinderen kunnen zich uitleven in het ruime kinderbad. Er is wat te doen voor hele kleine kindjes en ook voor de grotere kindjes.  En de volwassenen kunnen zich uitleven in de wellness (sauna , stoombad, warme lagune) , de wildwaterbanen of de glijbanen.

LAGO De Meerminnen

In elk zwembad is er ook een buitengedeelte, maar omdat we meestal enkel gaan zwemmen als het slecht weer is hebben we dat nog niet kunnen testen. Dat zal voor volgende zomer zijn, want ook buiten is er een heleboel te doen.

Een subtropisch zwembad

Onlangs opende De Waterperels in Lier een nieuw gedeelte met een nieuwe glijbaan, en ook in Beveren en Gent zijn de glijbanen de moeite. Rozebroeken in Gent spant wel de kroon met hun trechter. Jammer genoeg kon ik die zelf niet testen omdat ik momenteel hoogzwanger ben, maar daar gaan we zeker nog voor terug. Hoe wilder, hoe beter! De mannen vonden het alvast heel leuk.

LAGO De Meerminnen

We hadden echt een super leuke dag. Ellie kon zich volop amuseren met een vriendje en ging samen met papa in de wildwaterbaan. Nadien gingen we met z’n allen in de warme lagune om de dag af te sluiten. Een beetje bijpraten en Ellie sprong van mama naar papa. Dat kind is een échte waterrat.

Elk van de zwembaden heeft ook een uitgebreide welness-afdeling waar je gewoon binnen en buiten kan lopen, maar sinds Ellie er bij is, slaan we dat gedeelte meestal over. Misschien gaan we binnenkort nog eens zonder kinderen om uitgebreid van dat stuk gebruik te maken.

Food

En van al dat zwemmen word je natuurlijk ook mega hongerig. Je kan binnen eten en meteen erna verder zwemmen, maar wij persoonlijk doen dat liever achteraf in het restaurant. Ook dat is best wat chiquer dan je verwacht van een zwembad. Vaak drinken we gewoon nog iets, maar deze zondag aten we eens een heerlijke maaltijd en hebben we gezellig bijgepraat.

LAGO De Meerminnen
LAGO De Meerminnen

Zo hadden we toch een fijn weekend ondanks de regen. Wat doen jullie bij regenweer? Misschien leer ik zo nog wat nieuws kennen!

X Jess

Andere leuke uitstapjes

Pairi Daiza
Zwemmen in een subtropisch zwembad
Schilderen met je peuter/kleuter
Smartgames – Binnen activiteit

Nausicaá National Sea Center. Het grootste aquarium van Europa
De natuurspeeltuin : De Averghten
De bloemenplukweide
Naar de markt


10 gedachten over “LAGO De Meerminnen in Beveren | Zwemmen in een subtropisch zwembad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.